Erkekte Doppler Ultrasonografi İşlemi

Erkekte Doppler Ultrasonografi İşlemi
Erkekte Doppler Ultrasonografi
Tıpta kullanılan görüntüleme yöntemlerinden biridir. Sadece erkeklerde uygulanmaktadır. Nedeni ise erkeklerde üreme organında problem varsa bu problemlerin saptanmasını sağlamasıdır. Erkekte doppler ultrasonografi erkek üreme organında bulunan atar damar ve toplar damar sistemlerinde düzgün çalışmayı engelleyebilecek sorunlar varsa belirlenmesini sağlamaktadır.
Bazı kimseler bu teşhis için yapılan işlemden çekinmektedirler. Ancak bir problem varsa hızlı biçimde teşhis edilmesi doppler ultrasonografi ile yapılabilmektedir. Bu görüntüleme işlemi penil doppler olarak ta adlandırılmaktadır.
Erkeklere Yapılan Doppler Ultrasonografi İşleminin Uygulanma Şekli

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var, bu teşhis yöntemi penisteki kan dolaşım sisteminde problem olan kişilere uygulanır. Doktor önce bazı muayene işlemleri uygular daha sonra kesin bir teşhis için doppler ultrasonografi işleminde karar kılabilir. Çünkü uygulanacak olan tedavinin yöntemini belirleyecek olan yöntemdir.
Uygulanma şekline gelince, genel olarak işlem 30 dakika ile 60 dakika arasında değişebilmektedir. Doppler ultrasonografi çekimi yapılmadan önce kişiye bir ilaç enjekte edilmektedir. Enjeksiyon işleminden sonra ilaç etkisinin görülebilmesi için yaklaşık olarak 15 dk kadar beklenir.
Bu ilacın enjekte edilmesindeki amaç kan akışının ne şekilde gerçekleştiğinin görülebilmesidir. Erkekte doppler ultrasonografi işlemi ile kanın damar sistemi içinde nasıl aktığı, kan akışı olan damarların içyapısına bakılır.
Damarlarda plak türü yapılanmaların oluşup oluşmadığı saptanmaya çalışılır. Görüntüleme işlemi için frekansı yüksek ses dalgalarının kullanılmasından dolayı herhangi bir olumsuz etkisi görülmemiştir.