Düzenli olarak ve korunmasız şekilde bir yıl boyunca yapılan cinsel ilişki sonucunda hamilelik görülmüyorsa bu duruma kısırlık denir. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık günümüzde çokça karşılaşılan bir problemdir. Kısırlık tanısı konulmadan önce detaylı muayene yapılır, kısırlığın kadından mı yoksa erkekten dolayı mı olduğu belirlenir. Sonrasında ise soruna göre kısırlık tedavisi yapılır.

  1. Anasayfa
  2. Fertilite
  3. Doğurganlık Aşısı Nasıl Uygulanır?

Doğurganlık Aşısı Nasıl Uygulanır?

Kısırlık Tedavisi Kısırlık Tedavisi -

- 3 dk okuma süresi
435 0
dna

Doğurganlık Aşısı Nasıl Uygulanır?

Doğurganlık Aşısı Nasıl Uygulanır?

Çocuk sahibi olmak isteyip de normal yollarla hamile kalamayan kadınların, en son tercih ettiği yöntem tüp bebek uygulaması oluyor. Tüp bebek tedavisi ile hamile kalamayan kadınlar ise, doğurganlık aşısı ile hamile kalma şanslarını arttırıyorlar. Doğurganlık Aşısı Nasıl Uygulanır?

Tüp bebek uygulamasında başarısız sonuçlanan vakaların yaklaşık % 40′ ı doğurganlık aşısı sonrasında gebelikle sonuçlanabiliyor.

Doğurganlık Aşısı Nedir?

Doğurganlık aşısı, özellikle tüp bebek uygulamalarında uygulamayı destekleyen ve başarı şansını yükselten bir uygulamadır. Çeşitli nedenlerle rahim duvarları kalınlaşmış olan kadınların, tüp bebek tedavisi başarılı olsa da embriyo, rahim tarafından tutulamıyor.

Tüp bebek tedavilerinin önemli bir kısmı bu nedenden dolayı başarısız olmaktadır. Doğurganlık aşısı, rahimde oluşan bu sorun da dahil olmak üzere birçok problemin giderilmesini sağlıyor. Doğurganlık aşısı, granulosit denilen bir maddeden oluşuyor.

Doğurganlık Aşısı Ne İşe Yarıyor?

Doğurganlık aşısının iki uygulama safhası bulunuyor.

Bu safhalar şu şekilde sıralanıyor:

  • Kadının adetinin 16’ ncı ile 18’ nci günleri arasındaki uygulama: bu aşamada verilen granulosit maddesi, kadının bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve rahim içini de daha güçlü bir hale getiriyor. Böylece rahim içi, embriyo için daha fazla hazır hale getirilmiş oluyor.
  • Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama aşaması: normal tüp bebek uygulamalarında yumurta hücreleri toplanıp, kadına direk olarak verilmektedir. Doğurganlık aşısı yönteminde ise, toplanan bu onarıcı hücreler beyinden salgılanan CRH hormonu ile karışım haline getiriliyor. Bu yöntem ile elde edilmiş kültür hücreleri anneye verildikten sonra, bu hücreler daha güçlü olarak rahim iç zarını tamir ediyor ve güçlendiriyorlar.

Doğurganlık aşısı, sadece gebeliğin oluşması için değil, oluşan gebeliğin devam etmesi için de kullanılıyor. Bu sayede, tüp bebek tedavisi ile hamile kalan kadınların, düşük oranları oldukça düşmüş oluyor.

Kimlere Doğurganlık Aşısı Uygulanabilir?

Doğurganlık aşısı, iki veya üç başarısız tüp bebek tedavisi geçirenlere uygulanıyor. Aşı ile özellikle 40 yaşından daha genç olan kadınlarda, daha yüksek başarı sağlanıyor. Düşük tehlikesi olan kadınlarda, destek amaçlı olarak da kullanılabiliyor.

Doğurganlık Aşısı Kadınlara Nasıl Uygulanıyor?

Laboratuvar ortamında oluşturulan onarıcı hormonlar, embriyo transferi yapılmadan 48 saat önce, direk olarak rahim içine verilmektedir.

 

Kısırlık Tedavisi

Ben isimi vermek isteyemeyen birisiyim. Kısırlık tedavisi ve üreme sağlığı konularında yazılar üretiyorum. Sağlık, umut ve bilgi dolu bir gelecek için buradayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir