Erkeklerde Kısırlığın Psikolojik Etkisi
Erkeklerde Kısırlığın Psikolojik Etkisi
Düzenli ve korumasız en az bir yıl süreli cinsel ilişkiye rağmen çocuk olmama durumuna kısırlık denir. Bazı bireylerde yaşam şartlarına göre bu süre 2 yıla çıkarılabilir. Kısırlığın gözle görülebilecek bir belirtisi bulunmamaktadır. Ancak erkeğin kısır olmasına neden olan hastalığa bağlı olarak hastalığın belirtileri bireyde görülebilir. Çoğu erkeğe sağlıklı olduğu halde kısırlık teşhisi konulabiliyor. Erkeklerde Kısırlığın Psikolojik Etkisi
Çoğu erkek psikolojik sorunlar nedeniyle çocuk sahibi olamamaktadır.
Bunun nedeni kısırlık sorununu beyinde bitirememeleridir. Çeşitli çevresel sorunlardan dolayı erkek bireylerde sperm üretimi durabilmektedir. Bu çevresel sorunlar bireye psikolojik olarak baskı yapmakta ve bireyde kısırlığa neden olmaktadır.
Depresyon Erkeklerde Kısırlığa Neden Oluyor
Erkeklerde oluşan sorunlardan biri olan kısırlık beyinde bitmektedir. Erkeklerin akıl sağlığı sperm üretimine etki yapmaktadır. Çevre koşullarından olumsuz etkilenen beyin sperm üretimini azaltmaktadır.
Kadınlarda bu durum söz konusu olmadığından depresyona giren erkeklerin eşlerinin gebe kalma olasılığı gibi kritik bir orana düşmektedir. Tarih boyunca kısırlık için yapılan tedavilerde kadına odaklanılmıştır.
Ancak kısırlık sorunu erkeklerde de meydana gelebilir. Erkeklerde psikolojik nedenlerden dolayı kısır olanlara ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bir çok profesyonel ekipler bu konu üzerinde çalışma yaparak erkeğin kısır kalma durumunu en aza indirmeye çalışmaktadır.
Çok fazla negatif enerji erkeğe psikolojik bunalım olarak yansımaktadır. Bu durumda spermlerde azalma meydana gelerek kısırlık oluşur. Kısırlık tedavisi yapılırken hem kadının hem de erkeğin ruhsal durumu göz önüne alınarak yapılmalıdır.