Düzenli olarak ve korunmasız şekilde bir yıl boyunca yapılan cinsel ilişki sonucunda hamilelik görülmüyorsa bu duruma kısırlık denir. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık günümüzde çokça karşılaşılan bir problemdir. Kısırlık tanısı konulmadan önce detaylı muayene yapılır, kısırlığın kadından mı yoksa erkekten dolayı mı olduğu belirlenir. Sonrasında ise soruna göre kısırlık tedavisi yapılır.

  1. Anasayfa
  2. Kısırlık Tedavisi
  3. Yaşlılık Kısırlığı Nedir?

Yaşlılık Kısırlığı Nedir?

Kısırlık Tedavisi Kısırlık Tedavisi -

- 2 dk okuma süresi
281 0
yaslilik kisirligi nedir

Yaşlılık Kısırlığı Nedir?

Bir kadının gebe kalma şansı ortalama 40 yıl sürer.

İlk adetin hemen görülmesinden sonraki yıllarda genç kadının gebelik şansı fazla değildir. Cinsel bakımdan olgunluk oluşuncaya kadar adet dönemlerinde düzensizlikler meydana gelmesi normal bir durumdur. Yaşlılık Kısırlığı Nedir?

Kadın Kısırlığına Etkili Olan Besinler

Ovülasyonsuz adetler sıklıkla görülebilir.

45 yaşına yaklaştıkça gebelik şansı azalır. 40 yaşında bir kadının normal adet düzenine sahip olsa dahi gebe kalma şansı %5’e düşer. Kadın menapoza girdikten sonra gebe kalma şansı ortadan kaybolur.

Nadir durumlarda menapoz döneminde hipotalamus hipofiz hormonlarının etkisi ile ovariumdaki foliküllerin bir tanesi olgunlaşıp karın boşluğuna atıldıktan sonra döllenerek gebelik oluşabilir. Tıpta bu tip şaşırtıcı ve garip sürprizler oluşması olasıdır. Kızıyla hatta torunu ile aynı anda hastanede doğum yapan büyükannelerin haberlere konu olması bu sebepledir.

Fakat bu tip vakalar o kadar çok enderdir ki, menapoza girmiş bir kadının kısırlığı, fiyolojik bir kısırlık dönemi olarak kabul edilir.

Yaşlılık Kısırlığı Nedir?
Yaşlılık Kısırlığı Nedir?

Kısırlık Tedavisi

Ben isimi vermek isteyemeyen birisiyim. Kısırlık tedavisi ve üreme sağlığı konularında yazılar üretiyorum. Sağlık, umut ve bilgi dolu bir gelecek için buradayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir