Düzenli olarak ve korunmasız şekilde bir yıl boyunca yapılan cinsel ilişki sonucunda hamilelik görülmüyorsa bu duruma kısırlık denir. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık günümüzde çokça karşılaşılan bir problemdir. Kısırlık tanısı konulmadan önce detaylı muayene yapılır, kısırlığın kadından mı yoksa erkekten dolayı mı olduğu belirlenir. Sonrasında ise soruna göre kısırlık tedavisi yapılır.

  1. Anasayfa
  2. Kısırlık Tedavisi
  3. Evlenmeden Önce Kısırlık Testi Yapılır Mı?

Evlenmeden Önce Kısırlık Testi Yapılır Mı?

Kısırlık Tedavisi Kısırlık Tedavisi -

- 2 dk okuma süresi
275 0
emziren kadinlarda adet duzensizligi

Evlenmeden Önce Kısırlık Testi Yapılır Mı?

Kadınların kısır olup olmadıklarını en kısa zamanda anlamaları için oluşturulmuş çeşitli kısırlık testleri bulunmaktadır. Bu testlerin sayısı ve çeşidi çok fazladır. Bu testler içerisinde, evlenmeden önce yapılan kısırlık testleri de bulunmaktadır.

Bazı hormonal ölçümler kan yoluyla öğrenilebilir, ayrıca günlük hayatta önemsenmeyen bazı şeyler de kısırlığa işaret edebilir. Fakat hangi test yapılırsa yapılsın, bir kadının yüzde yüz kısır olduğunu söylemek imkansızdır.

Doktorların bakire kadınlar için yaptığı testlerin başında, günlük rutinleri teyit etmek gelmektedir.

Örneğin regl dönemlerinde, kadınların vücut ısısının normalden fazla olması beklenmektedir. Bu ölçüm, termometre yardımıyla yapılarak anlaşılabilir.

Bunun dışında kadınların bir takım hormon ölçümlerinin yapılması için hazırlanmış çeşitli testler bulunmaktadır. Günlük rutinler kısırlığı işaret ediyorsa, hormon testlerine bakılarak kadının kısır olup olmadığı anlaşılabilir.

Çünkü kadınların hormonal bozuklukları ne kadar çabuk tespit edilirse, tedavisi o kadar çabuk yapılacak ve belki de tedavi sayesinde oluşabilecek ciddi rahatsızlıklar engellenecektir.

Kısırlık Tedavisi

Ben isimi vermek isteyemeyen birisiyim. Kısırlık tedavisi ve üreme sağlığı konularında yazılar üretiyorum. Sağlık, umut ve bilgi dolu bir gelecek için buradayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir