Düzenli olarak ve korunmasız şekilde bir yıl boyunca yapılan cinsel ilişki sonucunda hamilelik görülmüyorsa bu duruma kısırlık denir. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık günümüzde çokça karşılaşılan bir problemdir. Kısırlık tanısı konulmadan önce detaylı muayene yapılır, kısırlığın kadından mı yoksa erkekten dolayı mı olduğu belirlenir. Sonrasında ise soruna göre kısırlık tedavisi yapılır.

  1. Anasayfa
  2. Kısırlık Nedenleri
  3. Kan Tahlilinde Kısırlık Belirtisi

Kan Tahlilinde Kısırlık Belirtisi

Kısırlık Tedavisi Kısırlık Tedavisi -

- 3 dk okuma süresi
396 0
yeni tip kisirlik tedavileri

Kan Tahlilinde Kısırlık Belirtisi

Kısırlık bir çiftin çocuk isteyip de sahip olamama durumlarına denilmektedir. Kısırlık belirtilerinin gözlenebilmesi için kişinin düzenli periyotlar ile bir yıl içerisinde çocuk sahibi olamamasının ardından başlayan zorlu bir süreç olarak da tanımlanmaktadır. Kan Tahlilinde Kısırlık Belirtisi

[yazi ilgili_yazi_id=”4387″]

Kısırlık sayılabilmesi için çiftin en az bir yıl bebek sahibi olmayı denemiş olmaları gerekmektedir. Bu süreçte kısırlık belirtisi sayılabilmesi ve araştırmaların başlaması için düzenli olarak çiftlerin bir yıl boyunca denemeleri ve başarılı sonuç alamamış olması gerekmektedir.

Çift bu konuda tedirginlik duyarak hekime başvurur ve bu kapsamda araştırmalar başlar. Araştırmanın kadına ait bölümünde kadınlardan, bazı hormon testleri istenebilmektedir.

Bu testlerin içerisinde kan tahlili de yer almaktadır. Kan tahlili istenen kadınların doğurganlık aşamalarında bazı bulgular aranmaktadır. Bu testler annenin yumurtalık rezervleri hakkında bilgi vermektedir.

Özellikle 35 yaş üstü annelere uygulanan kan testinde her aşama değerlendirilmektedir. Riskli yaş grubuna girdiği için burada kısırlık belirtilerine ait bulgular aranmaktadır. Anneden alınacak kan sayımı ve tahlillerinde baba ile kan uyuşmazlıklarına da bakılması açısından önem arz etmektedir.

[yazi ilgili_yazi_id=”4323″]

Anne adayından istenilen kan tahlillerinin sonucunda aranması ve bakılması gereken işlemler, hormonlara ait bulgulardır. Bu kan tahlili ile anne adayının tiroid bezinin düzgün çalışıp çalışmadığına bakılmaktadır.

Süt hormonları hakkında bulgular aranmaktadır. Annede bulunan östrojen hormonunun miktarı tespit edilmektedir. Böylece kısırlık ile ilişkisi kolaylıkla değerlendirilebilmektedir. Kan testi sonuç ve değerler bakımından net bilgiler vermektedir. Tıpkı ultrasonografi kadar net ve kesin sonuçlar elde edilmesi mümkündür.

Bebeğin oluşum sürecinde anne kadar babanın da payı olduğu için araştırmanın babaya ait bölümünde ondan sperm testi istenir ve sperm sayımı, kalitesi araştırılmaktadır. Bu testlerin sonucuna göre çiftlere bir yol haritası çizilmektedir. 

Kan Tahlilinde Kısırlık Belirtisi
Kan Tahlilinde Kısırlık Belirtisi

Kısırlık Tedavisi

Ben isimi vermek isteyemeyen birisiyim. Kısırlık tedavisi ve üreme sağlığı konularında yazılar üretiyorum. Sağlık, umut ve bilgi dolu bir gelecek için buradayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir