Otoimmünite Ve Kısırlık İlişkisi
Otoimmünite Ve Kısırlık
Ooforit, orşit ve hipotiroidizm dahil olmak üzere otoimmün hastalıklar, kısırlığın iyi bilinen nedenleridir. Otoimmünite Ve Kısırlık İlişkisi
Otoimmün özorit, tip I ve çoklu endokrin ve diğer organlara oto antikorlarla ilişkili poliglandüler otoimmün yetmezliğin tip II sendromlarının bir parçası olarak ortaya çıkabilir. Kendiliğinden erken Over yetmezliği olan genç kadınlar, otoimmün hipotiroidizm riskinde artış gösterir ve bu durum için taranmalıdır.
Tip 1 diyabet ve otoimmün Tiroid hastalıkları ailelerde ve aynı bireyde sıklıkla birlikte görülür. Bu nedenle, Tip 1 diyabetli hastalarda açık veya gizli hipotiroidizm olan hastaların da erken Over yetmezliği için risk altında olduğunu varsayılır.
Genel olarak, erken Over yetmezliğinin değerlendirilmesi, otoimmün Over yetmezliği olan kadınlarda daha yaygın olduğu için, asemptomatik otoimmün adrenal yetmezliğin serum konsantrasyonu ve folikül uyarıcı hormon ile estradiolün serum konsantrasyonu kontrolü yapılmalıdır.
Ek olarak, yapılan testler tiroid uyarıcı hormon, serbest T4, antitroid-peroksidaz, antitiglobulin antikorları ve karyotip içermelidir. Hashimoto tiroiditi hastalarında gözlenen adet döngüsü değişiklikleri menoraji, daha sık ve daha uzun süreler ve dismenoredir. Tiroid otoimmünite yaygınlığı, kısırlık belirtileri olan kadınlarda daha yaygındır.